Häst helg + lite annat :)

God morgon där ute :)
Nu har det varit fullt upp igen så då blir bloggen lidande men tänkte berätta vad som hänt sedan jag skrev sist :)
 
Torsdag eftermiddag: Veterinären var ju på väg ut för att kolla Sunshine. Undersökningen gick väl bra. Hon tog blodprov för att kolla så det inte var korsförlaming. Men hon trodde troligast att det var fång.
När veterinären åkt så var det att fixa det sista innan vi skulle åka på årsmötet för Slättens Nöt. 
Var väl inte det mest intressanta men helt okej kväll ändå :)
 
Fredag: Då veterinären tror att det var fång Susnhine fått så var det boxvila i 2 veckor som gäller. Och då vi inte fått våra på plats ännu så fick jag låna boxar hos grannen. Så då var det att fixa iordning allt och flytta hästarna nu på morgonen som gällde. När det väl var klart så var det snabbt in och käka något innan jag behövde åka vidare. Då jag skulle hjälpa till vid en klövverkning och sedan mjölka hos dom fina röda damerna :)
Så eftermiddagen flöt på bra :)
Väl hemma igen så kollade jag till hästarna och nattade dom samt alla andra djur :)
Och så blev det pizza till kvälls mat musmsigt värre :)
 
Lördag: Gick upp tidigt för att fixa med hästarna. 
Framåt på förmiddagen så blev Sunshinen väldigt otålig i den där boxen. Och både jag och min granne tyckte hon gick runt väldigt mycket i boxen inte alls som en fång häst borde. Så jag testa faktiskt att släppa ut henne. Och gladare häst fick man nog leta efter. Hon galopperade och hade sig en bra stund. Så var nog rätt säker på att den hästen inte hade någon fång alls. Eller väldigt lindrig som gick över med smärtlindringen. Så bestämde faktikt att släppa hem henne igen. 
Och detta tog väl egentligen hela lördagen nästan. Och på kvällen bar det iväg på bygdegårds fest.
Otroligt roligt var det. Oturligt nog började sambon må lite dåligt så vi åkte hem rätt tidigt.
 
Söndag: Vaknade tidigt men lite huvud värk så drack vatten och tog en värktablett innan jag kröp ner igen. Vaknde rätt snart igen.
Och på kvällen innan hade jag bestämt mig för att inte åka med min kompis till elmia och deras horse show. Men eftersom det blev så tidigt hem gång så bestämde jag mig ändå för att åka med dom. Så fick fixat djuren sanbbt på morgonen innan vi åkte. Och var världen finaste soluppgång :)
Mys morgon!
 
Så spenderade hela gårdagen på elmia och deras horse show. Var väldigt roligt synd bara att det inte var större mässa. Men var coolt att stå precis intill arenan där hästarna var inte alls som göteborg horse show. 
Så väldigt nöjd med dagen :)
Och bestämde mig till slut för att köpa ett ps träns som jag gått och funderat på länge.
Så nu har jag ett eget high jump som det heter överlycklig!
 
Mändag idag: Och så var det måndag igen och ångesten finns över mig som vanligt. Men men bara å bita ihop och jobba på. Ska ju jobba 10 och framåt till ikväll någon gång.
Men innan det har jag gett alla djuren ute mat och så ska jag slänga på hästarna täckena då det är risk för regn i eftermiddag :)
Men får sätta fart så jag hinner innan jag ska börja jobba :)
 
Hare!!
 
 

Lantbrud.blogg.se

Foto - Djur - Bakning - Vardag

RSS 2.0