Ensam hemma igen

Redan måndag igen.Tiden bara flyger iväg.
Som jag skrev i mitt inlägg igår så var det jobb för mig imorses igen. Tur man tog en powernap igår för annars hade jag inte orkat med att jobba imorses. Fick börja med att ge kalvarna mjölk imorses. Sedan göra rent vattenkar och robotar i kostallet. Sen var det frukost. Alltid lika gott med frukost när man jobbat ett par timmar :) Sedan var det att göra klart alla rutiner i ungdjursstallet. Samt lägga ett bandage på en kviga som tyvärr fått klövspalt, eller ur min synpunkt Klövspaltsflegmon. Och detta innebär att korna fått ett sår i mellan klövarna, kallad spalten, på något sätt. Och sen finns det speciella bakterier i gödseln som gör att detta såret kan bli infekterat och på så sätt får dom då klövspaltsinflamation. När vi fått fixat med bandaget. Så bar det iväg och hämta hem en sinko, samt flytta några från en hage till en annan innan det var dax för möte med en rådgivare från Växa Sverige. 
Var nog det tråkigaste möte jag vart på nästan. Var mest prat om olika staplar och tabeller hur det ser ut med hur korna mjölkar, vad fodret har för värden osv. Tråkigt för min del. Men fick betalt för å bara sitta å lyssna och det tackar man inte nej till hehe
Sedan var det in i duschen när mötet var klart innan man åkte hemåt. Väl hemma så fixade jag iordning lite mat. Fick bli makaroner och uddevalla korv igen hehe dålig på varitaion när jag lagar åt mig själv hehe
Sedan blev det att vila en stund som vanligt men är behövligt om man ska orka med kvällen och inte bli dötrött vid sju tiden. 
Väl vaken igen så gick jag ut och gosade lite med mina getter. Hämtade posten då jag väntade på en leverans :)
Och den hade kommit yey!
Det jag beställt var ett mobilskal till min nya arbetsmobil. Och vad passar inte bättre än det mönstret jag valde hehe
 
Så himla nöjd är jag! Vad passar inte bättre än ett skal med komönster till en arbetstelefon där jag grejar med kor hehe. Är jätte nöjd!
 
Sitter just nu i soffan med min fina katt Mirra bredvid mig. Hon är lite översocial, något som är ovanligt när det gäller den katten :)
Ska väl snart börja laga maten som blir spagetti och köttfärsås. Min sambo kommer nog inte hem förens i natt någon gång. Så får väl se om jag äter ensam eller ej. Men sånt är det när man har en bonde till sambo och dom tröskar :)
Är lite synd att det blir så mörkt fort nu för annars hade jag allt varit ute med kameran och knäppt ett par bilder när dom tröskar :)
Men nu får jag sätta fart så något blir gjort
Hare!!
 

Lantbrud.blogg.se

Foto - Djur - Bakning - Vardag

RSS 2.0